bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Actief weekend met zaterdag KIC-zwerfvuil-bijeenkomst en zondag geboortebomen in Gooik !

1. zaterdag 16 mei vanaf 9u - Keep It Clean (KIC) bijeenkomst - cafetaria sporthal Koornmolen 


Zaterdag organiseren we de jaarlijkse samenkomst met de Keep-It-Clean-medewerkers. Dat zijn 41 vrijwilligers die een paar keer per jaar het zwerfvuil in hun omgeving opruimen. Elk nemen ze een wandellus met een paar straten voor hun rekening. 

Tijdens een korte bijeenkomst houden we een evaluatie en bedanken we iedereen voor zijn geweldige inzet. De medewerkers worden bevoorraad met KIC-benodigdheden zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken.

Een koffie en ontbijtkoek is wel het minste dat we kunnen voorzien voor deze VIP inwoners.


2. zondag 17 mei vanaf 14u30 - Geboortebomendag - De Paddenbroek


Zondag vindt de officiële inhuldiging plaats van de boompjes voor de allerjongste Gooikenaars. Samen gaat het dit jaar over 39 kindjes die gedurende het laatste jaar in Gooik het eerste levenslicht zagen. Samen met hun fiere ouders, familie en vrienden brengen zij zondag ruim 230 mensen op de been.

Elk kindje dat het afgelopen jaar in Gooik geboren werd, krijgt zijn boompje. Dat is al verschillende jaren een exemplaar uit de unieke boomgaardcollectie van de Paddenbroek. 

Intussen is de gemeente zoals bekend eigenaar van het gebouwencomplex in De Paddenbroek. Momenteel wordt een architect aangesteld om de verbouwing uit te tekenen. Hopelijk kan er al vanaf volgend jaar met de werken worden gestart om er een hedendaags plattelandscentrum van te maken rond landbouw, natuur, recreatie, duurzaamheid en streekidentiteit.

 Het programma ziet eruit als volgt:

14u30 Ontvangst ouders en kinderen
15u00 Openingswoord Burgemeester, Michel Doomst en schepen van Gezin, Simon De Boeck
15u20  Pamperwedstrijd voor de vaders. De winnaar krijgt een mand met streekproducten.
15u45 Vertrek naar de geboortebomen.
16u30 Oplaten ballonnen en genieten van de opendeurdag Paddenbroek 

Er is doorlopend kinderanimatie met een schminkstand, springkasteel en reuzen 'vier op een rij'.


Ballonwedstrijd:

Elk kind krijgt een ballon aangeboden waaraan een kaartje hangt met de naam van het kindje. Deze ballonnen worden opgelaten aan de geboortebomen. Het winnende kindje krijgt een taart aangeboden op zijn/haar verjaardag.

De gezinsbond en Huis van het kind hebben een stand waar ze meer uitleg kunnen krijgen + een attentie van de Gezinsbond (Strijland en Gooik).

Iedereen is die dag trouwens welkom op de opendeurdag van de Paddenbroek !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten