bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Jeugdorkest is 11e jeugdvereniging

T-shirt met nieuw logo jeugdraad

Deze maand brengen jeugdschepen Simon De Boeck, jeugdconsulent Kris Van Cotthem en jeugdraadvoorzitster Evelyne Schoukens een bezoek aan de leidingskring van elke Gooikse jeugdvereniging. Samen zijn dat zowat 150 gemotiveerde leiders en leidsters. De bedoeling is om het ondersteunende aanbod vanuit de gemeente toe te lichten. Maar tegelijk luisteren we ook naar de noden en bekommernissen van vandaag. Vaak zijn het de lokalen die aan een grondige vernieuwing toe zijn. Ook ruimte om te fuiven zonder overlast is een terugkerende vraag.

Elk lid van de leiding kreeg bij het bezoek een t-shirt aangeboden. Op de voorzijde staat het nieuwe logo van de jeugdraad, ontworpen door Mathias Notaert - een chirojongen uit Gooik, op de achterzijde de namen van de 11 verenigingen.


T-shirt jeugdraad





















Jeugdorkest 11e vereniging

Zaterdagavond staat het bezoek aan een gloednieuwe vereniging op het programma. Harmonie De Vrede heeft recent een succesvolle jeugdwerking opgestart. Zij sluiten aan bij de jeugdraad als, maar liefst, de 11e en jongste jeugdvereniging in Gooik.

Zij vervoegen daarmee de bestaande 5 chiro's, 2 scoutsgroepen, 1 klj, 1 jnm en de majoretten. Dat moet een record zijn voor een kleine landelijke gemeente. We sommen ze even op:

Chiro meisjes Windekind Gooik
Chiro jongens Uidekrij Gooik
Scouts Gooik
Chiro meisjes Heije Kester
Chiro jongens Castrum Kester
Chiro jongens Were-Di Strijland
KLJ meisjes Strijland
Scouts Aurora Oetingen
Jeugdbond voor Natuur en Milieu
Majoretten De Crescendo's

Actie dag van de jeugd 2014















Ondersteuning

De gemeente biedt aan elk van hen in de eerste plaats stevige werkingssubsidies, volgens een eerlijke verdeelsleutel. Daar werd in de laatste bezuinigingsrondes bewust niet op bespaard. Verder ondersteunt de jeugddienst van de gemeente onder meer opleidingen tot fuifcoach, brandpreventie, kadervorming, verbetering van infrastructuur, netwerking in de jeugdraad.

Next meeting

Zaterdag om 18u bezoek aan het bestuur van Jeugdharmonie De Vrede,

Vermoedelijk gaat het nadien richting Chiro Uidekrij voor een stevige portie op hun jaarlijkse Mosselkermis ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten