bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Politieke microben in het Pajottenland gezocht

Voel jij ook de politieke microbe?





Het was een winterdag begin 1999. Simon De Boeck was 18 en wandelde het gemeentehuis binnen voor een babbel met Michel Doomst. ‘Ik heb wel interesse in politiek’, vertelde hij. Dat was er toen vooral op school wat ingelepeld. Niet veel later verzamelde een nieuwe generatie jonge enthousiaste Gooikenaars zich in een hernieuwde jong CD&V-afdeling.

Ben jij een jonge Pajottenlander en wil je mee denken over de toekomst? Dan zijn we vandaag naar jou op zoek. We willen deze keer naast de klassieke partijstructuren een losse denktank oprichten. Je hoeft geen partijkaart te hebben om deel te nemen. Een portie gezond verstand of gewoon de goesting om erbij te zijn is voldoende.

Jonge krachten voor de toekomst.

We hebben vandaag al een aantal jonge gemeente- en ocmw-raadsleden in de verschillende gemeenten. Maar ook anderen hebben al eens voorzichtig een steentje geworpen. Met deze oproep willen we jongeren over de streep trekken die nog niet aan de politiek gelinkt zijn.

We moeten er niet flauw over doen dat we ook denken aan toekomstige verkiezingen. We hopen in de denktank hier en daar de juiste mensen te ontdekken om later mee in het beleid te stappen. Misschien zit er zelfs een toekomstige minister tussen? J

Start met Europees parlementslid Ivo Belet.

Als is dat zeker niet de enige bedoeling. Ook wie graag van achter de schermen mee nadenkt over de toekomst kan zijn ei kwijt. Af en toe een plezante activiteit moet er voor zorgen dat het ontspannen blijft.

In maart bezoeken we samen het Europees parlement. Daar worden we ontvangen door voormalig VRT-journalist en Europees parlementslid Ivo Belet. Misschien nemen we ook een kijkje in het bureau van Europees president Herman Van Rompuy?

Heb je interesse om met ons mee te doen?


Neem contact op via simon.deboeck@gooik.be of 0494 81 30 62


Geen opmerkingen:

Een reactie posten