bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

GEZOCHT: PETER (m) / METER (v) voor WANDELWEG !

+ HEROPENING WANDELWEG IN OETINGEN


Foto opening knooppuntennetwerk

Gooik heeft sinds kort een fantastisch assortiment aan wandelwegen. Ze werden stuk voor stuk in kaart gebracht en passen in het Pajotse netwerk. De opvallende eiken palen op elk knooppunt wijzen de weg door het landschap. De uitdaging is nu om de wandelwegen het hele jaar door in goede staat te houden. Een meter of peter kan de gemeente daarbij helpen!

We zijn op zoek naar inwoners die een aantal keer per jaar “hun” wandelweg in het oog houden. Zij melden dan of er kleine ongemakken zijn of misschien een onderhoud nodig is. Indien nodig kan ook zwerfvuil worden geruimd. De gemeente zorgt dat openbare werken, de INL-ploegen of Agro-aanneming de weg onderhouden.

Onze peters en meters worden beloond met lekkere streekproducten. Wie zwerfvuil ruimt krijgt daarvoor ook gratis huisvuilzakken. In een oorkonde leggen we de precieze afspraken vast en erkennen we de inspanning van de vrijwilliger.

ZATERDAG 22 OKTOBER om 11u komen we samen met de eerste kandidaten. Zij hebben zich al aangemeld op de opening van het wandelnetwerk deze zomer. Tegelijk doen we een oproep naar alle inwoners zodat elk wegje uiteindelijk zijn peter of meter krijgt.

AFSPRAAK op het STATIEPLEIN in Oetingen. We wandelen via de trambedding naar een nieuw heropende wandelweg! Deze loopt van de Bergstraat naar de Witteweg en de Blijkheerstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten