bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Natuurlijk speelruimte en voetbalveldje in Leerbeek.


Natuurlijke speeltuin en mini-voetbalveldje in Leerbeek.

Leerbeek is de kleinste deelgemeente van Gooik, maar verdient niet in het minst haar eigen ontmoetingsplekken voor haar gemeenschap. Op het terrein achter de kinderkribbe 't Zonnetje en de kleuterschool van Leerbeek heeft de gemeente daarom een nieuwe speelplek aangelegd.

Daar kunnen binnenkort niet alleen de peuters van de kinderkribbe terecht, maar ook de vele tieners uit de omliggende straten of ouders met hun kinderen.




















































Inhuldiging.

Op donderdag 22 september gaat de vernieuwde speeltuin in Leerbeek officieel open.

Op het programma staat:

15u45 officiƫle inhuldiging, kort na schooltijd

16u20 voetbalwedstrijdje: gemeente VS ouders kinderkribbe en school

16u45 voetbalgoochelaar Thibault HUYBRECHTS

17u00 wedstrijdje tegen de Leerbeekse jongeren

Tijdens deze officiƫle inhuldiging zal er een aperitief en versnapering aangeboden worden, gemaakt door de kinderen van de nabijgelegen school.


Natuurlijke speeltuin

We stelden onze plannen voor tijdens een participatiemoment in de kleuterschool en kinderkribbe van Leerbeek. De vele positieve reacties en voorstellen werden door het gemeentebestuur mee verwerkt in het project.

We kozen voluit voor een ecologisch interessant plekje. Pro Natura maakte het ontwerp en voerde de speeltuin uit met hun sociaal tewerkstellingsteam.

- een wilgentunnel + hut,
- een insectenhotel in eik (FSC),
- een stammentheater,
- een takkenril met kastanje palen (FSC),
- een podium met snipperwand en zitelementen
- vaste planten en klimstruiken


Voetbalveldje

In overleg met de Leerbeekse jongeren, bij wie het voetbalveldje heel populair is, werd gekozen voor een 'panna-veldje'. Het pleintje heeft een permanente metalen omheining, zodat de bal steeds binnen het veld blijft. In de kleine goaltjes hoeft geen keeper te staan. Heel leuk om op een korte ruimte je technische kunsten te laten zien.


Subsidie provincie Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant bekostigde 80% van de kosten voor een bedrag van 20.000 euro. De gemeente organiseerde de aanleg en legde het resterende bedrag bij.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten