bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Bloemenzaad voor Gooikse leerlingen

Beste ouders en kinderen,

Ruim 700 schoolkinderen op de 5 Gooikse dorpsscholen krijgen vandaag een zakje bloemenzaad mee naar huis. Met dat zakje, ons aangeleverd door de provincie Vlaams-Brabant, kan elk van hen thuis een kleine bloemenakker inzaaien. Dat staat niet alleen heel mooi in de tuin, het mengsel stuifmeelrijke bloemen vormt ook een ideale maaltijd voor onze bijen.

De uitstervende bijenpopulatie is al een tijdje regelmatig in het nieuws. Dat is niet goed voor de biodiversiteit en ook de land- en tuinbouw is sterk afhankelijk van de kleine natuurlijke bestuivers. Met een uitgestrekt netwerk aan bloemenrijke tuinen hopen we de noodlijdende bijen een handje te helpen. In de brochure van de provincie vind je meer informatie.

De werkgroep 'Bij-een' van de Gooikse milieuraad heeft zich in het verhaal vastgebeten. Zij plannen de komende maanden heel enthousiast nog meer maatregelen en krijgen daarbij de volle steun van de gemeente.

Ook u kan uw steentje bijdragen om de lente hoopvol in te zetten. Beleef samen met de kinderen veel plezier aan het inzaaien van een stukje en ontdek binnenkort de kiemende bloemenpracht.


Meer info op http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/land-en-tuinbouw/landbouw-beleven/bijen-en-bloemenakker/publicatie-bloemetjes-en-bijtjes.jsp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten