bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Leerlingen krijgen vetbolletjes voor tuinvogels

Maak je tuin klaar voor de vogels !

De koude winter is een zware periode voor de vogeltjes in jouw tuin. De gemeente Gooik wil ze graag een handje helpen door vetbolletjes uit te delen aan elke leerling van onze scholen.

Het voedsel is vanaf morgen ook beschikbaar voor elke inwoner op het Gooikse gemeentehuis. Haal het gratis af en beleef het plezier de gevederde gasten in je tuin te aanschouwen!

We roepen tegelijk op om “Het Grote Vogelweekend” van Natuurpunt op 2 & 3 februari 2014 te ondersteunen. Tijdens het eerste weekend van februari kan iedereen dan tuinvogels tellen. Ook scholen tellen mee. Op 30 en 31 januari 2014 kunnen ook scholen hun vogels doorgeven via de telling voor scholen.





Kan je zelf de soorten tuinvogels nog herkennen?

Via www.vogelweekend.be kan je meer info terugvinden omtrent de actie en fotopagina’s van de talrijke en minder talrijke tuinvogels!


Tips voor een vogelvriendelijke tuin:

Vetbolletjes zijn een hulpmiddel in moeilijke tijden, maar belangrijker is het de spontane natuur meer kansen te geven. Zo vind je in een vogelvriendelijke tuin streekeigen bomen, bloesem- en bessenrijke struiken, dood hout, … .



Veel kijk- en luisterplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten