bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Gooik investeert in windenergie! U ook?

Gooik wil inzetten op groene energie. Het plaatsen van windmolens blijkt door de wetgeving niet eenvoudig te zijn in onze landelijke gemeente.Daarom investeren we vandaag graag mee in windmolens op andere locaties in Vlaanderen.
De gemeente Gooik is momenteel aandeelhouder in Aspiravi, een maatschappij die intussen 56 71 windturbines laat draaien. Op die manier genieten we van de groene stroom die Aspiravi produceert.


foto www.aspiravi.be


Naar aanleiding van de bouw van nieuwe windmolenparken geeft groenestroombedrijf Aspiravi ook burgers de mogelijkheid om mee te investeren in en te genieten van windenergie via de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen CVBA. Ook u kan vandaag zelf investeren in windenergie door aandeelhouder te worden van deze coöperatieve vennootschap. Intekenen kan via www.aspiravi-samen.be

Bij de realisatie van twee nieuwe windmolens in Hasselt in 2010, konden burgers voor het eerst intekenen op deelbewijzen van de coöperatieve Limburg wind CVBA. Die telde in enkele maanden tijd bijna 3.000 aandeelhouders, goed voor bijna 6 miljoen euro opgehaald kapitaal. Intussen kregen deze coöperanten een netto dividend van 4% uitgekeerd op hun investering in groene energie.

Opgepast : investeren in windenergie is een belegging. Informeer u goed over de mogelijke opbrengst en eventuele risico’s.

Op dit ogenblik loopt er een inschrijvingsronde bij zowel Aspiravi Samen CVBA als bij Limburg wind CVBA. Dat voor nieuwe windparken in Halen, Diest, Bekkevoort, Maaseik en Izegem. Deelbewijzen kosten 125 euro per stuk en men kan er maximaal 20 kopen. Alle info is te vinden op www.aspiravi-samen.be en www.limburgwind.be .

Voor bijkomende informatie of suggesties kan u terecht bij Mevrouw Kris Van der Beken, kris.vanderbeken@aspiravi.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten