bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Uitbreiding en nieuwe tarieven op het milieupark.

Ons milieupark ontvangt jaarlijks ruim 18.000 bezoeken. Samen sorteren we ons afval over 18 verschillende fracties. Een hele prestatie! Het steeds groeiende succes maakt een uitbreiding en vernieuwing echter noodzakelijk. Vanaf 1 juni steekt ons milieupark dan ook in een nieuw kleedje.



Uitbreiding van het milieupark.

Het milieupark wordt opgedeeld in een gratis lus en een betalende lus. Op het bestaande terrein kan u nog steeds terecht met de gratis fracties. De containers met betalende fracties komen in de nieuwe zone terecht. Een elektronische zuil registreert uw paspoort en regelt de betaling. De parkwachters helpen u net als vroeger verder.

De toegang bevindt zich voortaan in de Processiestraat, naast de gemeentelijke loods. Zo vermijden we de aanhangwagens tussen het Strijlandse schoolverkeer.

Groenafval en steenpuin zullen op de begane grond kunnen gelost worden in betonnen silo’s, gedaan met heffen over de hoge containerranden. Het afval kan zo ook beter samengedrukt worden voor transport.



Grof huisvuil en afvaltoerisme.

De fractie grof huisvuil is in 10 jaar tijd gestegen van 20 naar 60 kg per inwoner per jaar. Vooral het afvaltoerisme uit de buurgemeenten kost onze belastingbetaler veel geld. Een belangrijke wijziging is bijgevolg de verhuis van het grof huisvuil naar de betalende fracties.

Als beloning voor het goede sorteren bieden we onze gezinnen wel 2 gratis bezoeken aan. Wie enkel gratis fracties aanbrengt, kan uiteraard nog steeds kosteloos terecht.

We verwelkomen u graag voor een woordje uitleg en om een glas te drinken tijdens de officiƫle opening op zaterdag 5 juni om 16u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten