bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Afvaltoerisme kost gemeente veel geld.


Het vernieuwde milieupark: klik voor een grotere afbeelding.

Het Gooikse milieupark heeft last van afvaltoerisme uit de buurgemeenten.

Vooral de fractie grof huisvuil lijdt onder een steeds toenemend aantal kilo’s. Op een paar jaar tijd gaan we van 10 kg naar meer dan 50 kg per inwoner per jaar. Dat kost onze belastingbetaler intussen jaarlijks 60.000 teveel!

Schepen van milieu Simon De Boeck wil daar dringend iets aan doen. We zien dat veel mensen van buiten de gemeente bij ons grof huisvuil komen dumpen, vaak ‘begeleid’ door een kennis uit de gemeente, omdat je daar in de buurgemeenten voor moet betalen. We kunnen het misbruik enkel stoppen door in de toekomst ook een kleine vergoeding te vragen. Dat doen we nu al voor fracties die duur zijn om te verwerken zoals groenafval, steenpuin en asbest. We voorzien wel 2 bons per gezin met een gratis levering om de inwoners tegemoet te komen.

De aanpassing komt er niet alleen.

De toegang gaat weg naast de school en komt voortaan naast de gemeentelijke loods. Voor het groenafval en steenpuin komen er betonnen silo’s in een nieuw aan te leggen gedeelte. Zo kan je gewoon op de grond lossen zonder over de hoge containerrand te moeten sleuren en kan het groenafval samengeperst worden om op afvoerbeurten te besparen. Hakselen van groenafval blijft gratis mogelijk.

De opening van het vernieuwde milieupark is gepland voor begin 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten