bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Klimaatwijken: 8 % energie besparen? Wedden dat het kan!Zet uw energiefactuur op dieet en neem deel aan de Klimaatwijken.

8 % energie besparen?

Wedden dat het kan! Schepen van Leefmilieu Simon De Boeck moedigt samen met de Bond Beter Leefmilieu en de provincie Vlaams-Brabant voor het tweede jaar op rij de deelnemers aan om deel te nemen. Er zijn momenteel 12 gezinnen die vanaf 1 november 2009 tot einde april 2010 acht procent energie willen besparen in huis. Ook het gemeentehuis neemt deel aan de actie.

Acht procent energie sparen is echt niet zo moeilijk. Het vergt wat aandacht voor kleine zaken zoals koken met het deksel op de pot, verlichting uit waar niemand is, deuren gesloten houden en vooral het wekelijks bijhouden van de gas- en elektriciteitsstanden.

U krijgt bovendien raad van een energiemeester. Hij of zij is een vrijwilliger die uw groep of wijk begeleidt en duidelijk maakt hoe u 8 procent energiebesparing kan halen. De energiemeester krijgt een opleiding ‘rationeel energiegebruik in huis’ van de Bond Beter Leefmilieu en Dialoog vzw.

Aan iedere weddenschap zijn er geschenken verbonden. Begin februari trakteren we u op een energieborrel, waar u ook andere klimaatwijken kan ontmoeten. En op het einde van de rit krijgen alle deelnemers en de wijken die de weddenschap hebben gehaald een leuke verrassing van de gemeente en de provincie Vlaams-Brabant

Resultaten voorbije jaar

Vorig jaar namen met een aantal van 26 uitzonderlijk veel gezinnen, verdeelt over 6 klimaatwijken, deel aan de actie klimaatwijken. De Gooikse klimaatwijken bespaarden in totaliteit 16,90% energie. Uiteindelijk behaalden vijf van de zes Gooikse klimaatwijken een besparing van meer dan 8% energie. De wijk “Gooik Milieuraad” mocht op provinciaal niveau een plaatsje meepikken in de top 5 met een besparing van 25,3% energie. De wijk “Gooik VELT” kwam vrij snel achter met een besparing van 21,76% energie.

Inschrijven

Inschrijven als deelnemer of energiemeester kan nog tot 31 oktober door het meedelen van Naam, Voornaam, Adres, Telefoon en e-mail aan Lucy Simon – Duurzaamheidsambtenaar – É 02/532.41.56 – lucy.simon@gooik.be.

Extra info: http://www.bondbeterleefmilieu.be/klimaatwijken/De actie kadert in het Kyotprotocol dat de gemeente vorig jaar ondertekende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten