bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

Zone 30 50 70 in Gooik

Waarom de snelheidsregimes aanpakken?


Bestaande toestand

Om de snelheid van het verkeer te beperken, groeiden de snelheidsborden de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Het snelheidsregime wijzigt soms zo onverwachts dat een bestuurder vaak niet meer weet hoe snel hij nu precies mag rijden. Je zal op dat ogenblik maar geflitst worden.

Het is ook absurd dat je van een steenweg afkomt waar je 50 of 70 mag rijden en dan plots op een landelijke weg opnieuw 90 mag.

De inwoners van deze kleine wegen vragen terecht de maximum snelheid in hun straat te verlagen. Het is echter onbetaalbaar om in elke straat afzonderlijk de nodige borden te voorzien.

Drie grote snelheidszones.


Nieuwe zones 30 50 70

Om deze situatie op te lossen wil de gemeente Gooik 3 grote en duidelijke snelheidszones invoeren:

Zone 70 op de gewestwegen,
Zone 50 op de gemeentewegen,
Zone 30 rond de scholen en in woonwijken.

Een proefproject dat vorig jaar opgestart werd in het gehucht Kwakenbeek leverde enkel positieve reacties op van de bewoners. Met een heel beperkt aantal verkeersborden, op een 60-tal plaatsen aan het begin en het einde van de zones, kan de hele gemeente gedekt worden.

Vanaf 1 september moeten de borden geplaatst zijn en gaat het reglement van kracht.
Het is de bedoeling dat ook de 5 andere gemeenten van de politiezone Pajottenland binnenkort met hun snelheidszones op het project aansluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten