bruneaustraat 42 | 1755 gooik | gsm 0494 81 30 62 | simon.deboeck@gooik.be | www.simondeboeck.be

KIC - actie 2009

Schoolkinderen ruimen zwerfvuil in Gooikse straten.
... en worden daarvoor beloond door de paashaas.


Foto Luc Bohez


Elk jaar rond Paastijd organiseert de gemeente een KIC-actie, KIC staat voor Keep-It-Clean (of hou-het-netjes). Dit jaar willen we graag de kinderen uit onze lagere scholen mee laten helpen bij het opruimen van zwerfvuil langs de Gooikse wegen.

Uitgerust met handschoenen en fluovestjes zullen een 300-tal kinderen in groepjes een aantal straten voor hun rekening nemen. De leerlingen krijgen op die manier ook een zicht op de problematiek van het zwerfvuil. Afval hoort thuis in de vuilbak en niet in de berm!

Ruim 40 Gooikse lussen met meer dan 100 straten werden de voorbije jaren door vrijwilligers regelmatig proper gehouden. Als beloning krijgen zij daarvoor jaarlijks een extra rol vuilniszakken gratis. We hopen door de kinderen te betrekken nog meer mensen enthousiast te maken voor de actie. Wie zich geroepen voelt als KIC-er is steeds welkom!

Om zwerfvuil te voorkomen plaatsen we 3 extra ‘blikvangers’. Deze worden geplaatst in de Wolvenstraat, de Heerbaan en de Bergstraat. De grote oranje vangnetten langs de populaire fiets- en wandelroutes tonen de voorbijgangers waar ze met hun blikjes en flessen terecht kunnen. Wie voldoende kan mikken, hoeft zelfs niet te stoppen!

Programma vrijdag 3 april

12u45 Op wandel voor de KIC-actie
14u15 Verzamelen van het afval aan de sporthal.
14u30 De paashaas brengt chocolade eieren als beloning

Zaterdag 4 april komen ook de doorwinterde KIC-vrijwilligers samen om 9u30 voor een gezellige bijeenkomst. Zij krijgen op dat ogenblik hun gratis zakken en uitrusting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten